Dit zijn mijn boeken. Lees ze zeker. Volgens mijn mama zijn ze ze de beste van de hele wereld.

Niets mis met Suzanne (Pelckmans Uitgevers, 2023) - Roman


Suzanne is boekhandelaar op rust en woont in een residentie voor gepensioneerden. Dagelijks deelt ze de eettafel met Mia, Rudy, Lizzy en Henri. Hoewel ze samen goed zijn voor vierhonderdvierendertig jaar levenservaring, beschouwt animator Kevin het als zijn plicht om hen als willoze kleuters te vertroetelen. Wanneer de frustraties omtrent bingoavonden en pannenlappen breien hun piek bereiken, spreken ze af om hem een hak te zetten. Helaas loopt niets zoals gepland en doet niemand wat er gevraagd werd. Op de koop toe staat Suzanne plots oog in oog met iemand die haar verleden wel heel dichtbij brengt.

Ondanks het fiasco besluiten ze hun acties voort te zetten. Het IVV wordt geboren, een prettig gestoord gezelschap dat onrecht vergeldt en de geest scherp houdt. Maar terwijl de leden met wisselend succes nieuwe acties op touw zetten, blijft Suzanne steeds meer aan haar verleden haken. En dan lijkt alles onherroepelijk de foute kant op te gaan. Gelukkig is er niets mis met Suzanne, toch?

De Familie Claus (Pelckmans /, Rubinstein, 2020) - Jeugdboek


De familie Claus vertelt het verhaal van Jules. Terwijl zijn mama moet werken, brengt hij tijdens de kerstvakantie veel tijd door in het speelgoedwinkeltje van zijn opa. Daar ontdekt hij een magische sneeuwbol die zijn wereld voorgoed door elkaar zal schudden en begint hij langzaamaan steeds meer te houden van de ‘mooiste tijd van het jaar’.

De hoofdrollen in de kerstfilm De familie Claus worden vertolkt door Jan Decleir, die in de huid van de kerstman kruipt, en de jonge ontdekking Mo Bakker. Ook onder anderen Sien Eggers, Pommelien Thijs, Stefaan Degand en Josje Huisman zullen in de hartverwarmende familieprent te zien zijn.

Jozefien Wachters en de strijd om altijd (Van Halewyck, 2020)- Jeugdboek


Mijn naam is Jozefien. Aan het begin van dit buitengewone maar volkomen waargebeurde verhaal was ik twaalf jaar oud en ontzettend nieuw. Nieuw op school, nieuw in dze stad en nieuw in onze flat. Ik voelde me zo nieuw als een onuitgepakt cadeautje, nieuwer dan een pasgeboren lam, en dat beseft  niet eens dat het nagelnieuw is. ik wel.


De twaalfjarige Jozefien Wachters is ingeschreven in het Instituut voor Bijzonder Talentvolle Kinderen. Helaas is haar enige talent het bouwen van een kaartenhuisje van tien verdiepingen. Ze is dan ook vastbesloten om het schooljaar zo onzichtbaar mogelijk uit te zitten. Maar dan lost de chemieleerkracht op als een bruistablet, blijkt de prettig gestoorde buurvrouw erg geïnteresseerd in wat ze doet en zit er midden in de nacht een pratende minirobot op haar nachtkastje. Voor Jozefien het goed en wel beseft, wordt ze meegesleurd in een fantasiewereld waarin ze sinds haar zevende niet meer heeft geloofd en moet ze samen met haar nieuwe vrienden strijden voor iets wat ze nooit voor mogelijk heeft gehouden.

Maar door wie worden ze echt op de proef gesteld? Wie kan je vertrouwen in een wereld waarin niets is wat het lijkt? En bovenal: hoe gevaarlijk is je diepste wens?


Genomineerd voor de Leesjury 2021-22

Vitus en een mysterie zo groot als het heelal of misschien nog groter(Van Halewyck, 2018)- Jeugdboek


Hier is het dus. Mijn dagboek. Er staan twee pony’s op en binnenin zitten afwisselend roze en blauwe blaadjes. Er was geen ander, dus daar moet ik het mee doen. Er zit een slot omheen en het telt 180 bladzijden. Met 35 zinnen per blad en gemiddeld 11 woorden per zin heb ik plaats voor zo’n slordige 70.000 woorden. Dat moet volstaan om mijn mysterie te ontrafelen. Tot op het bot.


Vitus is geweldig slim. Zolang het niet over mensen gaat, tenminste. Mensen kun je niet uitrekenen of opmeten.
Wanneer hij samen met zijn vader, die begrafenisondernemer is, een lichaam gaat oppikken in Huize Avondrust, stuit hij op een mysterie.
Als zijn nichtje Livia, dochter van een topspionne, ook nog twee weken komt logeren, wordt zijn geordende wereldje nog harder door elkaar geschud.
Terwijl ze samen stukje bij beetje het mysterie ontrafelen, verschijnt een vreselijke voorspelling aan de sterrenhemel. Onzin volgens Vitus, onheil volgens Livia.
Wie heeft het bij het rechte eind?