BOEKENMARATHON OP 9 NOVEMBER MET TOM DE COCK


Op 9 november om 18u word ik geïnterviewd door Tom De Cock voor de boekenmarathon, die de jaarlijkse boekenbeurs vervangt. Het interview is live te volgen op VRT NU.

"Dit boek heeft alles! Spanning, humor en verdriet, maar bovenal ook een enorme dosis fantasie. Want bizarre, onverklaarbare gebeurtenissen volgen elkaar al snel op. Er gebeuren bijzondere, mysterieuze dingen in de school!"

DE FAMILIE CLAUS, VANAF 8 DECEMBER OP NETFLIX

RECENSIE IN HET BRUGSCH HANDELSBLAD


De Brugse Sofie Leyts (42) timmert stevig aan de weg als jeugdschrijfster. Onlangs kwam haar tweede boek 'Jozefien Wachters en de strijd om altijd' uit en in november ligt 'De familie Claus', het boek bij de gelijknamige kerstfilm, in de boekhandel. "Ik wist eigenlijk al op mijn zesde dat ik schrijver wilde worden", zegt Sofie.


Lees verder op kw.be.

RECENSIE VAN BOEKIEWOOGIE.NL


‘Spannend, fantasierijk, grappig en zelfs een tikje verdrietig. Dit boek heeft het allemaal.’


Recensie van Boekiewoogie.nl

OP NUMMER 1 IN HET OVERZICHT VAN JOHANNA CASSIERS IN HET NIEUWSBLAD

 

"Een grappig boek met een donker, paranormaal kantje. De superslimme Vitus en zijn nichtje Lydia moeten een stokje steken voor de snode plannen van een kwaadaardige dokter die het gemunt heeft op de bewoners van het bejaardentehuis. Het boek wisselt af tussen luchtige en lastige thema’s, en Leyts weet het evenwicht meesterlijk te bewaren."

 

RECENSIE VAN HEBBAN.NL


"Het deed mij een beetje denken aan de boeken van Roald Dahl: het is zo ongeloofwaardig dat je het gewoonweg gelooft. Misschien dat dan ook de reden is dat ik weg ben van het boek. Qua schrijfstijl, personages en verhaallijn kan het zeker gelezen worden door fans van Dahl."


Recensie: hebban.nl

RECENSIE VAN PERFECTEBURENLEESCLUB.BLOGSPOT.COM


“Het verhaal is ontzettend leuk en zal de lezers die zich hieraan wagen veel plezier opleveren. (...) Een boek dat een groot jongerenpubliek verdient.”recensie van perfecteburenleesclub.blogspot.com

RECENSIE VAN LEESTAFEL.INFO


Laat een superslimme twaalfjarige jongeman die het gewend is dat men hem een vreemde vogel vindt en die andere mensen eigenlijk niet echt begrijpt samen met een eveneens twaalfjarige nogal assertieve jongedame, die kan handlezen en aura’s ziet, op een groot geheim stuiten – dat ze ieder op een heel eigen manier benaderen – en je hebt een fantastisch verhaal!

 

recensie van Leestafel.info

RECENSIE VAN ALLESOVERBOEKENENSCHRIJVERS.NL


"Ik houd van de schrijfstijl van Sofie Leyts. Kleurrijk met verrassende humor. Vitus is een spannend boek, maar is daarnaast ook grappig en ontroerend. Zonder er heel veel nadruk op te leggen, zie je met name Vitus, maar ook Liva groeien. Er gebeuren dingen die niet per se “normaal” zijn, zoals de aanwezigheid van geesten die rond middernacht komen spoken. Het wordt echter zo gebracht, dat ik er volledig in mee ging. Hierdoor geeft Leyts zichzelf de gelegenheid om het verhaal verrassende, onverwachte wendingen te geven, zonder aan geloofwaardigheid in te boeten."


recensie van allesoverboekenenschrijvers.nl


RECENSIE VAN LEESBEVORDERINGINDEKLAS.NL


"Dit debuut van schrijfster Sofie Leyts smaakt absoluut naar meer! Haar boek vol uitgesproken personages en onverwachte wendingen is ronduit verfrissend en origineel. Leyts’ schrijfstijl is heel soepel en vol humor. Dat zij Vlaams is, merk je af en toe door een bepaalde woordkeuze, maar dit zal voor Nederlandse lezers geen moment een probleem opleveren. Voor rationeel denkende lezers zal het even omschakelen zijn om mee te gaan in de onverklaarbare gebeurtenissen, maar als je je ervoor openstelt, ontvouwt zich een geweldig verhaal over tijdreizen en voorspellingen dat tot het einde blijft verrassen."


recensie door leesbevorderingindeklas.nl

RECENSIE VAN CHICKLIT.NL


"Debutante Sofie Leyts slaat met Vitus en een mysterie zo groot als het heelal of misschien nog groter meteen de nagel op de kop. Een sterk debuut dat alle ingrediënten in zich heeft om een klassieker te worden onder de kinderboeken."


recensie van chicklit.nl